Puheenjohtajan tervehdys

Puheenjohtajuuden aloitin vuoden 2017 alusta. Saan olla kiitollinen, että  muut hallituksen jäsenet ovat tukenani ja kannustavat minua. Päätökset tehdään yhdessä ja se on hyvä asia.

Erityisenä haasteena puheenjohtajuudessa koen sosiaalisen verkoston laajentamisen ja Hyvinvointialueen asioihin perehtymisen. Hyvinvointialueen asiat tuntuvat päässäni yhdeltä kaaokselta ja kuitenkin koen velvollisuudekseni perehtyä asiaan jollain tavalla, että osaan sitten jäsenistön minulta kysyessä vastata SOTE:en liittyviin kysymyksiin muutakin kuin "en tiedä" tai "en ymmärrä"! Haastetta on myös siinä, että löydän itsestäni tarpeeksi jämäkkyyttä enkä ole liiaksi "kaikkien kaveri"! Uusien jäsenien saaminen yhdistykseen on myös haastavaa.

On tietysti niitäkin asioita, joissa koen jo onnistuneeni ja olen mielestäni ihan hyväkin. Kokousten johtaminen alkaa, alun pienen jännityksen jälkeen, jo sujua. Siitä on myös etua, että olen avoin ja sosiaalinen. Koen, että jäsenten ja yhteistyökumppaneiden on helppo lähestyä minua ja asioiden hoitaminen kanssani on sujuvaa.

Tuossa alla olen kertonut vielä jotain siitä, millainen olen ihmisenä ja mitkä asiat ovat lähellä sydäntäni.

Olen naimisissa oleva kohta 49-vuotias kahden täysi-ikäisen tyttären äiti. Vanhempi tyttäreni asuu Joensuussa, nuorempi Helsingissä.

Harrastuksiini kuuluu lenkkeily, lukeminen ja erilaiset vapaaehtoistyöt. Tykkään käydä taidenäyttelyissä, teatterissa ja elokuvissa. Luonnossa liikkumisesta saan voimaa ja se rauhoittaa. Kristilliset arvot ovat elämäni perusta. Eläimet ovat lähellä sydäntäni.

Luonteeltani olen iloinen, avoin ja lähes aina valmis kokeilemaan uusia asioita. Olen hyvä kuuntelemaan. Suhtaudun asioihin, ja elämään yleensäkin, positiivisesti. En stressaa turhista. Mottoni on: Kyllä kaikki järjestyy!

En koe, että vammani (TAR-syndrooma) vaikuttaa kovinkaan paljon elämääni. Enemmän elämääni vaikuttaa epilepsia, vaikka se pysyykin suht hyvin kurissa lääkityksellä. Elämäni on siis ihan tuiki tavallista naisen elämää iloineen ja suruineen.

Terveisin

Jaana Tolvanen

puheenjohtaja